Ameland

Op vakantie naar Ameland

Ameland ligt ten westen van de waddeneilanden gelegen tussen de Noordzee en de Waddenzee. De vriendelijke en gastvrije inwoners 3.655 wonen op dit bijzonder mooie eiland.Er zijn 4 dorpen genaamd Nes, Buren, Ballum en Hollum met elk hun eigen karakter en sfeer.Het eiland heeft een prachtige unieke natuur met kwetsbare vogelgebieden,duinen,zandstranden,de Noordzee en de Waddenzee,kwelders, weilanden, bossen en heide. Er is een totale lengte aan stranden van 27 kilometer.Aan de zuidkant ligt de jachthaven en aan de oostkant van het eiland ligt het beschermde natuurgebied het Oerd. Er zijn prachtige wandel en fietsroutes over het gehele eiland.Verwen uw zintuigen met de schone frisse zilte zee luchten,op het strand lopen in het zand, schelpen zoeken of vogels observeren Ervaar een ontspannen vakantie op het waddeneiland Ameland. 

Overtocht

Uw vertrekt vanaf het vasteland per veerboot naar ameland. De veerboot,sneldienst of watertaxi vertrekken vanaf Holwerd het vasteland.De overtocht veerboot duurt ongeveer 50 minuten.De sneldienst duurt ongeveer 20 minuten en de watertaxi 15 minuten.Uw kunt de auto parkeren in Holwerd of de auto ruim van te voren reserveren voor de overtocht naar het waddeneiland Ameland. 

Ameland

Op vakantie naar Ameland.Uw zintuigen verwennen met de rust en stilte.Vrijheid en ongerepte natuur. Heerlijk wandelen door de bossen of het strand. Meedoen aan een educatieve dagexcursie. De gezellige dorpen bezoeken en lunchen in een van de smaakvolle restaurants.Rust en ontspanning of juist een actieve vakantie.Het is allemaal mogelijk op ameland. 

Waddeneiland

Uw kunt er kilometers wandelen op de paden langs de natuur of fietsen op de schelpenpaden  door de duinen. je ziet en ontdek de prachtige kwetsbare natuur van het eiland Ameland. De zeehonden die er leven in de waddenzee. Onderweg ziet uw de vele vogelsoorten, bijzondere bloemen en planten.Er zijn verschillende routes die worden aangeven tijdens uw fietstocht. Kortom genieten op uw vakantie. 

Shoppen

Gezellig winkelen in het centrum van de dorpjes.
Je vindt er een aantal bijzonder authentieke eilandwinkels.Verrukkelijke wijn of biersoorten en het bekende bittertje. Leuke snuisterijen en souvenirs.kleurrijke kledingzaken en stoere schoenenwinkels. Schilderachtige galerieën en maritieme woonwinkels.Tijdens het shoppen even pauzeren.Zoek een leuk terrasje uit waar je een heerlijke schuim witte coffee latte macchiato kunt drinken of proef de lokale hapjes en speciale waddengoud eilandproducten.De pure zilte smaak van het eiland proeven. 

Wellness

Even tijd voor uzelf tijdens uw vakantie. Laat uw eens verwennen in een van de schoonheidssalons of wellness aanbieders op het eiland.Er is een ruime keuze en reserveer dan ook op tijd. Heerlijk zwemmen in het zwembad.Een finse sauna bezoeken of turks stoombad ondergaan.Een algenpakking of zelfs een auyrvedische massage.zuiverend en verfrissend voor uw fysieke en mentale welzijn.

Cultuur & evenementen

Op sportgebied, cultuur musea, schilderkunst en muziek is er van alles te beleven. Er zijn gevarieerde evenementen,natuurexcursies of eilandbelevingen.Deze worden het gehele jaar door georganiseerd. Voor meer informatie hierover kunt uw op de betreffende websites van ameland hierover raadplegen. 

Tot ziens op Ameland

Vergelijk aanbiedingen

Vergelijken